Besøg Nationalpark Skjoldungernes Land

Du finder Nationalpark Skjoldungernes Land i det bakkede istidslandskab på Midtsjælland. Oplev Roskilde Fjord, forsvind i det midtsjællandske skovhøjland – eller gå på opdagelse i de historiske landskaber og middelalderbyen Roskilde. Nationalparken rummer enestående natur, national kulturhistorie, lokale fællesskaber, fødevarer, erhverv, kunst og kultur, som er en vigtig del af et besøg.

Book din oplevelse
Her på Nationalparkbooking kan du finde guidede ture, oplevelser og arrangementer i Nationalpark Skjoldungernes Land. Arrangørerne som står bag disse ture har samarbejde med nationalparken på kryds og tværs – og både guider og formidlingspartnere kan også bookes til private ture og arrangementer. Tag kontakt direkte til arrangørerne her på bookingsiden eller til den enkelte formidler på nationalparkens hjemmeside.

Find vej
Du kan let komme til nationalparken med tog og bus til både Roskilde, Lejre og Hvalsø stationer – eller tage din cykel eller bil. 10 små havne i Roskilde Fjord giver mulighed for at gå i land eller sætte i. 15 kirker byder på udsigt, parkering og vand. Her er hoteller, kroer, vandrehjem, B & B – og telt- og shelterpladser ude i landskabet. Find inspiration til ture og oplevelser på egen hånd på nationalparkens hjemmeside og app’en i ’Nationalpark Skjoldungelandet’.

Beskyttelse og benyttelse
Nationalparken har til opgave at beskytte, styrke og udvikle områdets natur, landskab, kulturhistorie, friluftsliv, formidling, undervisning, forskning, lokale fælleskaber, erhverv og turisme på en bæredygtig måde. I naturen skal der være plads til alle. Det er vigtigt, at vi alle sammen kender og overholder de gældende adgangsregler i naturen, så vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at passe på naturen, kulturen og de mennesker, der bor og har deres hverdag i området.

Velkommen til!
 

Kontakt

Nationalpark Skjoldungernes Land
npskjold@danmarksnationalparker.dk | +45 93597090
www.nationalparkskjoldungernesland.dk

Copyright © 2011 - 2023 YourTicket.dk. All rights reserved.